A+ A A-

PARHAAT

Sivu+:Paina Ctrl+. Lähetä videolinkit ja saat yleisöä.
Tietosuoja (Privacy Policy)
Omat oikeutesi
Henkilötietoja, automaattista käyttäjädataa, evästeitä tai sähköposteja ei muille.

TIETOSUOJA (31.7.2018) JA EVÄSTEET

Tämä tietosuoja perustuu sekä suomalaisiin että eurooppalaisiin lakeihin kuten EU:n yleiseen tietosuoja-asetukseen 2016/679 (GDPR).

Mitä henkilötietoja kerätään ja miksi ?

Kaikki vaadittava data on pakollista millä varmistetaan sivuston toiminta ja sen palvelut. Muulloin mainitaan vapaaehtoisuudesta, jolloin tietojen luovuttamatta jättäminen ei vaikuta palvelujen saatavuuteen tai toimintaan. Tiedot tehdään aina niin nimettömiksi kuin voidaan ja niitä tallennetaan niin vähän kuin on mahdollista. Lainsäädäntö ja sivuston toiminta määrittävät mitä kerätään: Näistä ilmoitetaan myös käyttäjille.

Omat oikeutesi

Henkilötietoja, automaattista käyttäjädataa, evästeitä tai sähköpostiosoitteita ei jaeta, vaihdeta eikä myydä kolmansille osapuolille kuten suoramarkkinointiin. Keräämisaikojen erääntyessä tiedot eliminoidaan lopullisesti.

Uudet lait ja sivuston kehittäminen päivittävät tai muuttavat tietosuojaselostetta. Muutokset näkyvät uutena päivämääränä Tietosuoja-otsikon jälkeen suluissa. Tarvittaessa käyttäjiltä kysytään uusi hyväksyntä.

Rekisteröimättömänä käyttäjänä Apuhaku.com ei säilytä mitään henkilötietojasi. Henkilötietojen antamisesta vastaa pääasiassa käyttäjä itse. Käyttäjän on annettava rekisteröitymisten vaatimat vähimmäistiedot saadakseen lisäominaisuuksia ja mahdollisissa väärinkäytöksissä helpottaakseen viranomaisten työtä. Osa henkilötietojen luovutuksesta jää käyttäjälle täysin vapaaehtoiseksi. Pakolliset kentät on merkitty erikseen.

Voit pyytää esim. Facebookilta antamiesi henkilötietojen yhteenvetoa tai poistamista, joka ei kuitenkaan koske ylläpitoon, lainsäädäntöön tai tietoturvaan liittyvää informaatiota.

Sivuston toiminnan varmistaksesi käytetään evästeitä, jotka nekin aina poistetaan tai käyttäjä voi itse poistaa ne selaimestaan. Ks. Evästeet.

Käyttäjä voi itse hallinnoida omia henkilötietojaan profiilinsa asetuksista. Jos haluaa vain käydä katselemassa sivustoa ilman muita toimintoja, helpoin vaihtoehto on poistaa profiili ja jatkaa rekisteröitymättömänä käyttäjänä.

Käyttäjä saa perua suostumuksensa henkilötietojen prosessointiin milloin tahansa muistaen kuitenkin vaikutukset sivuston toimivuuteen. Ks. Kolmannet osapuolet.

Saat tarkistaa henkilötietosi ja pyytää korjausta tai täydennystä. Sinulla on myös oikeus pyytää rajoituksia, jotka eivät kuitenkaan koske datan tallennusta Apuhaku.comiin. Tämä pakollinen tallennus tehdään vain Apuhaku.comiin, jotta sivusto toimisi oikein. Lisäksi käyttäjä voi vaatia poistamaan joitakin henkilötietoja tai vastustaa niiden käsittelyä.

Käsittelemme pyynnöt tai kerromme miksi tietoja ei voi poistaa. Apuhaku.com pyrkii käsittelemään viestit mahdollisimman nopeasti. Lisätietoja saa tietosuojavaltuutetulta.

Tällä hetkellä Apuhaku.com ei käsittele automaattisesti henkilödataa, mikä on edellytyksenä henkilötietojen yhteen kokoamiseen tai siirtoon muualle.

Apuhaku.com ja kolmannet osapuolet joutuvat tarvittaessa luovuttamaan henkilötietoja, järjestelmälokitietoja tai IP-osoitteita viranomaisille.

Evästeet käyttäjän laitteille ja käyttödata

Seuraavat kohteet käyttävät evästeitä ja käyttödataa: Analytiikka, kommentointi, mainokset, RSS-syötteet sekä sosiaalisen median yhteisöt ja alustat (esim. Pinterest). Videoissa (Youtube, Vimeo ja JW Player) ei myöskään jaeta, vaihdeta eikä myydä henkilötietoja, käyttäjädataa, evästeitä tai sähköpostiosoitteita kolmansille osapuolille. Ks. Do Not Track-pyynnöt / Kolmannet osapuolet.

1. Evästeitä tarvitaan ja ne ovat turvallisia:

Sivustojen käyttöä helpottavat evästeet ovat palveluntarjoajan palvelimen käyttäjän verkkoselaimeen tallentamia tekstitiedostoja.

Istuntokohtaiset evästeet vanhenevat käyttäjän lopettaessa sivun käytön.

Pysyvät evästeet säilyvät selaimessasi jonkin aikaa tai kunnes poistat ne itse selaimesta.

Evästeet eivät pysty myöskään tutkimaan käyttäjän tiedostoja tai henkillökohtaisia tietoja kuten luottokorttitietoja.

Evästeistä ei koidu haittaa, koska ne eivät voi sisältää viruksia. Pienikokoisina ne eivät täytä muistia.

2. Euroopan Unionin ja Suomen lainsäädäntö:

Suomessa evästeiden käyttöä säätelee tietoyhteiskuntakaari (917/2014) yksilön tietosuoja säädöksineen.

3. Evästeitä voi rajoittaa, mitä ei kuitenkaan suositella:

Evästehistorian voi tyhjentää verkkoselaimen asetuksista, mutta uudet evästeet tallentuvat poiston jälkeenkin. Näin poistot täytyy uusia, minkä voi tehdä esim. CCleanerillä, joka auttaa muutenkin tietokonetta.

Evästeet voi poistaa myös kokonaan selaimen tietoturva-asetuksista, mutta sivustoilla alkaa todennäköisesti ilmetä ongelmia.

Lähes kaikkien sivujen, kuten Apuhaku.cominkin, käyttämä Google Analytics tallentaa tiedot nimettömästi. Sen voi poistaa selainlisäosista.

Adobe Flash Player käyttää evästeitä Flash-tiedostoissa. (Ks. Adobe Flash Playerin suojausasetukset).

Flash-evästeiden poistosta seuraa ettei kyseisiä videoita voi katsoa.

Apuhakucom ei vastaa ulkopuolisten verkkosivujen evästeistä, joita voit saada mm. Youtuben upotuksista, Facebookista tai Twitteristä. Halutessasi lisää tietoa näistä käy kyseisillä verkkosivuilla tutustumassa evästeiden hallintaan.

Monet verkkoselaimet mahdollistavat ulkopuolisten osapuolten evästeiden eston. Sen voi tehdä selaimen asetuksista kaikille ulkopuolisille evästeille.

Your Online Choices -sivuston avulla voi määrittää estot tapauskohtaisesti.

4. Lisätietoja evästeistä saat osoitteesta:

http://www.aboutcookies.org/

Rekisteröitymättömät ja rekisteröityneet käyttäjät

Apuhaku.comia voi käyttää ilman henkilötietoja, jolloin käyttäjärekisteriin ei tule merkintöjä. Sivustolle voi kuitenkin rekisteröityä ja kirjautua, jos haluaa lisäominaisuuksia kuten jakaa, julkaista, kommentoida, keskustella tai koota suosikkeja. Omaa käyttäjäprofiiliaan voi muokata ja oman sähköpostinsa antaa julkisesti yhteystietonaan. Apuhaku.com ei kerää sivustolle rekisteröityneiden käyttäjiensä tietoja. Ylläpito hyväksyy käyttäjien materiaalit ennen kuin ne voidaan julkaista.

Rekisteröitymisessä ja kirjautumisessa tarvitaan nimi, käyttäjätunnus, sähköpostiosoite, salasana, palveluehtojen hyväksyminen ja Captcha-kuvavarmennuksen merkkien tunnistaminen. Gravatarin eli sähköpostiosoitteeseen liitetyn kuvan käyttö vaatii siis sähköpostin ja siihen pätee sama kuin kolmansiin osapuoliin: Henkilötietoja, käyttäjädataa, evästeitä tai sähköpostiosoitteita jäävät vain Apuhaku.comille.

Uutiskirjeen tilaus tapahtuu sähköpostilla ja kolmannen osapuolen komponentilla.

Apuhaku.comin eri osioiden tietosuojat

Käyttäjät vastaavat aina viime kädessä itse kaikista julkaisuistaan. Vaikka ylläpito hyväksyy uudet julkaisut ennen kuin ne näkyvät sivustolla, omia materiaaleja voi muokata ilman ylläpidon tarkistusta. Ennakkohyväksyntä on otettu käyttöön vain samanlaisten postausten karsimiseksi ja silmällä pitäen mahdollisia uusia tietosuojavaatimuksia.

Digijaoissa eli Listoissa / Testeissä ja Visoissa käyttäjät voivat käsitellä tietojaan playbuzz.comissa, joka sisältää Facebookin kommenttilaajennuksen. Facebook sääntelee kyseistä laajennusta.

Linkkien avulla pääsee muille sivuille, joiden sisällöistä Apuhaku.com ei ole vastuussa. Jaa linkkejä vain suositus- tai opetustarkoituksissa.

Easydiscuss-foorumissa ja Smart Shoutbox-chatissa ylläpito voi asettaa käyttäjille rajoituksia. IP-osoitteita ei tallenneta, mutta väärinkäyttötapauksissa viranomaiset voivat selvittää ne kuten muuallakin netissä.

Vierailijoiden käyttöpaikan näyttävä Clustrmaps kertoo käytetyn selaimen ja käyttöjärjestelmän. Vierailjoiden kartta helpottaa keskustelijoiden löytämistä.

Kysy tarvittaessa neuvoja ylläpidolta, jonka yhteystiedot löydät sivuston vasemmasta yläreunasta. Lisäämme myös ohjeita UKK-osioon eli Usein Kysyttyihin Kysymyksiin.

Kolmannet osapuolet kuten Facebook ja Youtube

Käyttäjät ovat 3. osapuolien ehdoissa vahvistaneet, että he ovat saaneet 3. osapuolien hyväksynnän toimittaa dataa Apuhaku.comille. Käyttäjät vastaavat kokonaan itse kolmansien osapuolien hankkimista, julkaisemista tai Apuhaku.comilla jakamista henkilötiedoista kuten toimitaan kaikkialla netissä.

Käyttäjä voi hallinnoida muilla sivustoilla yksityisyysasetuksiaan, jotka aina tulevat voimaan myös Apuhaku.comissa.

Sosiaaliset mediat, upotettujen sisältöjen alkuperäiset sovellusalustat ja kolmansien osapuolien kommenttilaajennukset saattavat kerätä tietoliikennetietoja vaikkei niitä käytettäisi.

Apuhaku.com ei tue Do Not Track-pyyntöjä (=’’Älä jäljitä’’). Kolmansista osapuolista saat lisätietoja heidän sivuiltaan kohdasta Privacy Policy samoin kuin niiden keräämästä tietoliikenteestä.

Jos haluat välttää tietojen välitystä kolmansille osapuolille, säädä näillä sivuilla yksityisyysasetuksiasi tai älä käytä 3. osapuolien palveluja lainkaan.

Upotettujen materiaalien katsotaan kuuluvan kolmansille (alkuperäisille) verkkosivuille. Ne voivat kerätä mainostarkoituksissa evästeitä ja käyttäjädataa, jotka eivät kuitenkaan sisällä henkilötietoja. Määräaikaisina edellä mainitut poistetaan.

RSS-syöte ilmoittaa uusista julkaisuista

Esimerkiksi Feederissä (https://feeder.co/) on selainlaajennuksia sekä mobiilisovellukset ja perusversio on ilmainen. Klikkaa Apuhakucomin vasemmassa yläreunassa sijaitsevaa oranssiksi vaihtuvaa pikkuneliötä, jossa on RSS-syötteen osoite. Kopioi ja liitä osoite RSS-lukijaasi. Kirjaudu RSS-lukijaan tai käynnistä sovellus. Tutustu valitsemasi ohjelman tietosuojaan. Jotkut (ilmais)palvelut voivat sijoittaa sisältöön mainoksia ja kerätä tilastoja.

Analytiikka

Addthisin, Disqusin, Google Analyticsin, Facebook Analyticsin sekä Easydiscussin erittelyt sivuston ja käyttäjien vuorovaikutuksesta jäävät vain sivuston ylläpidon käyttöön. Evästeet ja käyttäjädata poistetaan aina heti kun niitä ei enää tarvita.Google Analyticsin IP-osoitteet jäävät anonyymeiksi. Mitään henkilötietoja ei päädy Google Analyticsiin eikä käyttäjän liikkumista sivustolla voida jäljittää. Google Analytics näyttää vain ylläpidolle mistä käyttäjät tulevat maantieteellisesti.

Ks: Clustermaps, joka käyttää Google Mapsia.

Mainostamisessa ei kerätä henkilötietoja

Sivusto käyttää tällä hetkellä vain Google AdSensea, mutta mahdollisesti myöhemmin muitakin ohjelmia. Mainokset eivät kerää henkilötietoja vaan ainoastaan käyttäjädataa ja evästeitä (Ks. Lisää). Mainosten kohdennuksessa käytetään yrityskohtaisia evästeitä mainostajan sivulla. Apuhaku.com valitsee itselleen sopivat mainostajat ja evästeiden käytön turvallisuus on varmistettu jo etukäteen.

Tässä vaiheessa emme käytä natiivi- eli sponsoroitua mainontaa, jossa juttu näyttää journalistiselta, mutta on maksettu mainos tosiasioineen. Yksityiset käyttäjät voivat tehdä faktajutun ja liittää siihen esim. hyväksi näkemänsä tuotteen. Mahdollisen tulevan natiivimainonnan ja käyttäjän suosituksen tai mainoksen yhteydessä ilmoitetaan, että kyseessä on ILMOITUS. Käyttäjiltä ei hyväksytä pelkkiä mainoksia. Henkilötietoja ei kerätä- joten niitä ei voi luovutakaan sivuston ulkopuolelle.

Kuten muuallakin netissä henkilötietoihin kytkeytyviä tietoja, kuten käyttäjänimiä, kommentteja ja sähköpostiosoitteita ei saa kerätä kaupallisiin tarkoituksiin.

Selaimeesi jää evästeitä, jotta sivusto tietää onko artikkeli nähty tai ei. Näin käyttäjä vältyy näkemästä samaa aineistoa uudelleen. Voit poistaa itse kaikki mainosten kohdennukseen ja sponsoroituun sisältöön kytkeytyvät evästeet selaimestasi.

Tietoturva

Sivusto ei vastaa, jos tiliäsi käytetään luvattomasti tai se on hakkeroitu. Jos käyttäjä epäilee tilinsä luvatonta käyttöä, tulee siitä ilmoittaa mahdollisimman pian ylläpidolle, vaihtaa salasana tai poistaa tili vahinkojen minimoimiseksi. Ylläpito voi poistaa käyttäjätilin heti ilman ilmoitusta.

Tietoturvassa, kuten sivuston liikenteen tarkkailussa ja roskapostien estossa, ylläpito käyttää Akeeba-komponenttia, jonka mahdollisesti tarvittavat henkilötiedot jäävät aina vain sivun hallinnoijille.

Tietoliikenteen optimointi ja jakaminen

Apuhakucomin sisältöjä jaetaan ja optimoidaan eri puolilla maailmaa olevien OVH.n palveluiden avulla. Sivuston ja käyttäjän selaimen välillä apuna käytettävät evästeet ja anonyymit henkilötiedot parantavat Apuhakucomin käyttöä. Näitä ei milloinkaan luovuteta muille ja keräämisaikojen erääntyessä tiedot poistetaan lopullisesti. Apuhakucom ei käytä pilvipalveluita, mikä parantaa tietoturvaa.

Tietojen säilyttäminen

Tietoja varastoidaan vain niin kauan kuin sivuston toimivuus ja sivustoa ylläpitoa koskevat lait vaativat sekä käyttäjien antamat valtuudet ovat voimassa.

Yhteystiedot / Datan hallinnoija

Voit ottaa yhteyttä niin tietosuoja- kuin muissakin kysymyksissä klikkaamalla vasemmassa yläreunassa olevaa kirjeen kuvaa.

Yhteydenottolomakkeessa vaaditaan nimi ja sähköpostiosoite. Käyttäjän täyttäessä yhteydenottolomakkeen hän valtuuttaa Apuhakucomille oikeuden henkilötietojen keräämiseen eli sähköpostiosoitteeseen ja (etu)nimeen.

Ylläpitoon voi ottaa yhteyttä sähköpostiosoitteella Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Voit myös soittaa. Koska Apuhaku.com ei ole yritys, muut yhteystiedot saa yksityisesti.

 

Lähetä verkkosähköposti

KOMMENTIT

Voit lisätä aiheeseen liittyviä kuvia ja videoita laatikkoon: Liity mukaan keskusteluun... Klikkaa laatikkoa ja sitten tätä ikonia

Kommentoi tekstillä, linkeillä, kuvilla, meemeillä, GIF-tiedostoilla, videoilla Facebookista, Youtubesta, Vimeosta tai Vinestä (2013-2016) sekä Twitter-kortein + Tviitein ja SoundCloud lauluin + Soittolistoin.

Samat asiat ovat kiellettyjä/suositeltuja sekä tosielämässä että netissä.

blog comments powered by Disqus